Árvíz

Már apad az Ipoly Nógrád megyében

Jelentős apadás kezdődött kedden az Ipoly Nógrád megyei szakaszain, ezért Ipolytarnócon visszavonták a legmagasabb, harmadfokú védelmi készültséget.

2014.09.16 17:20MTI
Fotó: Wikipédia

Jelenleg másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a településen.

Az Ipoly vízszintje kedd reggel 357 centiméter volt Ipolytarnócnál, ez a vasárnapi és hétfői adatokhoz képest is jelentős csökkenést mutat, és emellett a folyó szlovákiai szakaszán is csökkenés tapasztalható – írta honlapján a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az Ipoly menti faluban vasárnap órák alatt emelkedett 349 centiméterre a vízszint. A veszélyeztetett Rákóczi és Dankó úton lévő hét lakóingatlan védelme érdekében megkezdték a homokzsákok lerakását, és szükség esetére előkészítették a befogadóhelyet.

Miután a folyamatos esőzés miatt a vízmagasság hétfő estére elérte a 369 centimétert, a település polgármestere elrendelte a harmadfokú árvízvédelmi készültséget, további intézkedésekre azonban nem volt szükség, a homokzsákokat nem érte el a víz - közölte a katasztrófavédelem, hozzátéve: Ipolytarnócon folyamatosan működik a figyelő szolgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.