Árvíz

Fertőtlenítik a Lentiben két napra kiürített városrészt

Az utak és az ingatlanok fertőtlenítését a Zala Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának munkatársai végzik.

2014.09.15 11:28MTI

Fertőtlenítik Lentiben az üdülőövezetet, ahonnan még szombat hajnalban kellett kitelepíteni az áradás miatt az ott élőket, akik hétfő reggel költözhettek vissza - közölte a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke hétfőn.

Rigó Csaba kormánymegbízott közleménye szerint az utak és az ingatlanok fertőtlenítését a Zala Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának munkatársai végzik.

A visszatelepítést a helyszínen a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai felügyelik - áll a közleményben.

A lendvadedesi víztározó túlfolyóján szombat hajnalban túlcsordult a víz, ami jelentős elöntést okozott Rédicsen és Lentiben. A szlovén határ menti város üdülőövezetéből ezért 124 embert kellett kiköltöztetni, ők két nap után, hétfő reggel térhettek vissza otthonukba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.