Árvíz

Jelentős áradásra és belvízre készülnek a Principális-csatornánál

A vasárnap 260 centiméteren tetőző csatorna vize az újabb jelentős csapadék miatt a szakemberek számítása szerint 290 centiméteres magasságig emelkedhet a hét végére.

2014.09.10 18:19MTI

A múlt heti, rekordot döntő vízállást is meghaladó áradásra készülnek a hét végére a Principális-csatornánál Nagykanizsán, várhatóan a 74-es főutat is le kell majd zárni - mondta szerdán rendkívüli sajtótájékoztatón a város alpolgármestere.

Karádi Ferenc közölte: a vasárnap 260 centiméteren tetőző csatorna vize az újabb jelentős csapadék miatt a szakemberek számítása szerint 290 centiméteres magasságig emelkedhet a hét végére. Várhatóan a 74-es főútnak a palini városrészt elkerülő szakaszát is le kell zárni az áradás miatt, és a homokzsákokkal már eddig is védett kiskanizsai városrészben a belvíz elvezetése ugyancsak jelentős gondokat okoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.