Árvíz

Tetőzés után is védik az ingatlanokat a Principálisnál

A hétvégi tetőzés után lassú apadásnak indult a Principális-csatorna vízszintje, de a várható újabb csapadék miatt megelőzésként tovább erősítik a homokzsákokból emelt nyúlgátat.

2014.09.08 12:29MTI
MTI Fotó: Varga György

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn a honlapján közölte: az előrejelzéseknek megfelelően a hétvégén rekordmagasságon, 260 centiméteren tetőzött a csatorna vízszintje, ami hétfőn lassú apadásnak indult.

A védekezési munkálatok azonban tovább tartanak a katasztrófavédelem szakembereinek irányításával. A múlt héten homokzsákokból rakott ideiglenes töltés ellenére a belvíz megjelent a védett oldalon is, de az elkészített gát szilárdan és stabilan ellenáll a vízoszlopnak.

Megelőző intézkedésként a Pivári utcában négy melléképületet, amelyet még nem ért el a víz, homokzsákokkal védenek, a Pivári utcából a Principális-csatornába befolyó csapadékvíz-elvezető árkot pedig már csütörtökön eltömítették, az árokból szakaszosan szivattyúzzák a vizet.

Két helyen homokot és zsákokat, valamint kéziszerszámokat tartanak készenlétben az azonnali beavatkozások érdekében, továbbá egy teherautót és két homlokrakodó munkagépet is biztosított a nagykanizsai önkormányzat cége, a Via Kanizsa Zrt.

A lakóházak védelmére készülve ötven ember homokzsákokkal tudja körbevenni az ingatlanokat, de megelőzésként a már kiépített nyúlgátra is újabb sor homokzsákot helyeznek el a hét közepére várható ismételt csapadék miatt - jelezte a katasztrófavédelem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.