Árvíz

Vészesen emelkedik a Principális-csatorna vízszintje Nagykanizsánál!

Az elmúlt napokban mintegy hatezer homokzsák felhasználásával építettek ki kettős védelmi vonalat a csatorna kiskanizsai oldalán. Meddig fog kitartani?

2014.09.06 09:35MTI

A Principális-csatorna vízszintje tovább emelkedett szombat reggelre Nagykanizsánál, ahol csütörtök éjszaka már meghaladta a korábban mért legnagyobb értéket.

A Vízügyi Főigazgatóság honlapjának távmérési adatai szerint továbbra is folyamatosan, lassan árad a Principális, reggel nyolc órakor 256 centimétert mutatott a vízmérce Nagykanizsán.

Az eddigi rekord az 1993-ban mért 248 centiméter volt. Korábbi közlés szerint a vízügyi szakemberek 260 centiméter körüli vízállásnál várják a tetőzést.

Változatlanul másodfokú árvízvédelmi készültség mellett folyik a védekezés a kiskanizsai városrésznél. Itt családi házakhoz tartozó kiskertek és veteményesek állnak vízben, de az áradás pénteken a közeli Camping utat is elérte.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábbi tájékoztatása szerint az elmúlt napokban mintegy hatezer homokzsák felhasználásával építettek ki kettős védelmi vonalat a csatorna kiskanizsai oldalán. Napok óta folyamatosan erősítik és szükség szerint emelik a nyúlgátak magasságát, a helyszínen mintegy 50 közfoglalkoztatott és önkéntes vett részt eddig is a védelmi munkákban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.