Hajóból szivattyúzták a gázolajat

Fotó: Facebook/NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei több mint 2500 liter adózatlan, jelölt gázolajat találtak egy Duna menti ingatlanon. Az elkövetőt épp tetten érték, amikor gázolajat szivattyúzott egy hajóból.

Hatalmas mennyiségű cigarettát és dohányt foglalt le Borsodban a NAV

Kétezer-ötszáz doboz csempészett, főleg ukrán cigarettát és több mint száz kilogramm vágott dohányt foglaltak le Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a pénzügyőrök az elmúlt egy hónapban.

1 millió 600 ezer forint értékű adózatlan gázolajat foglalt le a NAV

Több mint 2500 liter, 1 millió 600 ezer forint értékű adózatlan gázolajat foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) járőrei, a jövedéki bírság összege meghaladja majd a 700 ezer forintot.

Nem lesz a hagyaték része az értékpapírszámla

Az értékpapírszámlán és az ügyfélszámlán nyilvántartott pénzügyi eszközök nem tartoznak a számlatulajdonos hagyatékába, azokat az általa megjelölt kedvezményezett kapja a számlatulajdonos halálakor.

Zöldség- és gyümölcsszállítmányt semmisítettek meg Nógrádban

Több mint tíz tonnányi jelöletlen, azonosíthatatlan származású gyümölcsöt és zöldséget semmisítettek meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának munkatársai.

Budapesti családi házban volt a cigarettadepó

A nyomozás szálai Somogy megyéből vezettek a fővárosba, ugyanis a csempészbanda irányítója egy Siófokon bejelentett román állampolgárságú férfi.

Kamu volt a Sofőrszótár

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Hamis szótárakat gyártott egy Békés megyei fuvarozó cég alkalmazottja a kamionsofőröknek, ezzel csaknem 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a szerzői jogok tulajdonosának.

Minden negyedik ellenőrzésnél hiányosságot talált az adóhatóság

Az adóhatóság hétfői tájékoztatása szerint a mulasztási bírságok összege meghaladja az 530 millió forintot, 70 esetben került sor 12 napos üzletbezárásra.

Október 31-én lejár a diákigazolvány

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Annak a diáknak, aki a nyáron befejezte tanulmányait és még nem tudott elhelyezkedni, az adóhivatalnál egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, ha egyéb jogcímen nem jogosult egészségügyi ellátásra. A nappali tagozaton tanuló diákok a diákigazolványuk érvényességi idejét követő 45 napig jogosultak egészségügyi ellátásra.

Adóelkerüléssel vádolja az Amazont az EB

Az online kiskereskedelmi óriás és Luxemburg megállapodása uniós szabályokat sérthet.

Nem fizet osztalékot a Magyar Telekom

Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

A Magyar Telekom a most rendelkezésre álló információi és jelenlegi tervei szerint várhatóan nem fog osztalékot fizetni az idei eredmény után.

Lecsapott a NAV a Facebookra

A NAV pénzügyőrei Facebookon hirdetett védjegyoltalom alatt álló ruhákat foglaltak le több mint 200 ezer forint értékben egy budaörsi telephelyen.

Feketemunkások miatt zárolták a vegyipari cég vagyonát

A Veszprémi Járásbíróság a költségvetési csalással gyanúsított férfi előzetes letartóztatását elrendelte. Tettéért akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is felelhet.

Retteghetnek az adócsalók: Közép-Európa összefog

Szorosabbra kívánja fűzni együttműködését az adócsalások elleni harcban hat közép-európai ország - ebben állapodott meg a négy visegrádi ország, valamint Németország és Ausztria szakminisztere csütörtökön Prágában.

Nem, nem a "beteg" gyermek kezdett túl korán dohányozni...

Magyar adójegy nélküli cigarettákat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy budapesti ellenőrzés során egy lakásban. A csempészáru egy gyermek ágya alól került elő.

Az államadósság nemsokára utoléri a GDP-t

A március végi 84,5 százalékról 85,0 százalékra nőtt a GDP-arányos államadósság a második negyedév végére - jelentette a pénzügyi számlák adatai alapján kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Fű alatt: dohányelosztó központot számolt fel a NAV

Fotó: freedigitalphotos.net/kai4107

Illegális vágott dohányt előállító és elosztó hálózatot számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a nyomozók 71 kilogramm vágott dohányt foglaltak le

Több mint öt tonna fémet foglalt le a NAV

A pénzügyőrök tetten értek egy embert, aki fémhulladékként próbált eladni egy ipari elosztószekrényt.

Illegális cigarettaraktárt számolt fel a NAV Miskolcon

Sok száz doboz ukrán cigarettát és vágott dohányt találtak a pénzügyőrök Miskolcon, egy panelház első emeleti lakásában, amelyet lényegében cigarettaraktárként használt a bérlője; ellene orgazdaság bűncselekménye miatt eljárás indult eljárás.

Vesztegetéssel gyanúsítanak két NAV-ügyintézőt

Fotó: freedigitalphotos.net/hin255

A gyanú szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két ügyintézője pénzért adott úgynevezett nullás adóigazolásokat vállalkozásoknak, amelyek így közbeszerzési pályázatokon indulhattak, illetve banki hiteleket vehettek fel.

10+1 hasznos tanács a külföldi internetes rendeléshez

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösségi oldalán - az internetes nemzedék igényeinek és a kor szellemének megfelelő helyen - tette közzé, hogy mire kell figyelni, ha külföldről rendelünk a netről.

Vége lesz a magyarországi adóparadicsomnak?

Fotó: freedigitalphotos.net/hywards

Véget vetnének a nemzetközi nagyvállalatok adóelkerülési gyakorlatának - a G20 pénzügyi vezetői szerint olyan világvállalatokat is érinthetnek majd a törekvések, amelyek Magyarországon működnek.

Postai csomagban lapult a krokodil

A krokodilok veszélyeztetett állatnak minősülnek, így a bőrükből készült termékek behozatalához CITES engedély szükséges.

A Négy Tigris túloldalán is keményen büntettek a hatóságok

A Ganz-telepen több millió forintos bírságot szabnak ki.

Kempingüzemeltetőket büntettek a fináncok

A Zala megyei kempingek szolgáltatásainak ellenőrzése során a vizsgálatok közel harmadában tapasztaltak jogsértéseket.

Sokan továbbra sem nyilatkoznak az szja 1+1 százalékáról

Az adóhatóság augusztus 27-ig mintegy 4,581 millió adófizető magánszemély 2013. évi szja bevallását dolgozta fel, közülük 3,962 millió magánszemély - 86,5 százalék - nyilatkozhatott volna összesen 23,2 milliárd forintról.

Továbbra is Budapesten a legmagasabbak a jövedelmek

freedigitalphotos.net/cescassawin

Tavaly is a fővárosban volt a legmagasabb a magánszemélyek által bevallott átlagjövedelem, 228 941 forint, míg a legalacsonyabb Szabolcs-Szatmár-Beregben, 132 309 forint, 171 590 forintos országos átlag mellett.

Tavaly 4 százalékkal nőtt a magánszemélyek jövedelme

A magánszemélyek jövedelme a megelőző évhez képest tavaly 333,5 milliárddal 8761,9 milliárd forintra emelkedett, adókötelezettségük pedig 1356,9 milliárdról 1318,3 milliárd forintra mérséklődött.

NAV: több a nyereséges vállalkozás, de kevesebb a nyereség

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A társas vállalkozások 2013-ban 2713 milliárd forint adózás előtti eredményt értek el a NAV adatai szerint, 6,4 százalékkal - 184 milliárd forinttal - kevesebbet az előző évinél, az eredményt a pénzügyi műveletek veszteségének jelentős növekedése rontotta.

43,5 tonna fémhulladék a Tüzép-telepen - engedély nélkül

Egy gazdasági társaság által Tüzép-telepként üzemeltetett ingatlan ellenőrzésekor találtak rá a 2,5 millió forint értékű fémhulladékra.

Törvényjavaslat a 98 százalékos különadó elszámolásáról

freedigitalphotos.net/cescassawin

A kormány a parlament elé terjesztette azt a törvényjavaslatot, amelynek egyik része a 2 millió feletti végkielégítéseket az elmúlt években sújtó 98 százalékos különadó elszámolásáról rendelkezik úgy, hogy helyette alacsonyabb mértékű átalányközterhet állapít meg.

Társasutazást rendeltek a feketéző fuvarostól - a fináncok

A teleautós szolgáltatást igénybe vett revizorok a pihenőhelyeken próbavásárlásokat is tartottak, amelyek felénél szintén szabálytalanságokat tártak fel.

Újabb nagyszabású razziát tartott a NAV - bőven találtak szabálytalanságot

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az utóbbi évek legnagyobb volumenű akciójával folytatta a vendéglátóhelyek ellenőrzését. Kétszáz NAV-os belvárosi éttermekben, kávézókban és kocsmákban töltötte a szombatját, nem öncélúan. Volt olyan exkluzív étterem, ahol nemhogy online pénztárgép nem volt, de még nyugtát sem kaptak a vendégek.

Piknikelni ment a NAV a Városligetbe

Fotó: freedigitalphotos.net/Praisaeng

Meglepő fordulatot vett néhány vendéglátós napja, amikor egy városligeti piknikre ételeket, italokat szállítottak ki. A megrendeléseket átvevő, bulizó társaság annak rendje és módja szerint kifizette a cechet...

Hatósági ellenőrzések eredményei a Nagybani piacon

A vizsgálatokat a pénzügyőrök mellett adóellenőrök, a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága, a NÉBIH, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai végezték.

A cigaretta- és dohánypiac helyzete

Fotó: freedigitalphotos.net/sakhorn38

A magyar dohánypiacra, de különösen a cigarettáéra az elmúlt másfél évben EU-szinten is egyedülálló, mintegy 15 százalékos áremelkedés volt jellemző. Ennek hatásaként az illegális piac a nemzetközi illegális piaci szint felé mozdult el.

40 tonna dohány, jövedéki adó meg sehol

Nem fizették meg a 217 millió forint jövedéki adót a feldolgozásra váró dohány után, amelyre titkos nyomozás és nemzetközi együttműködés eredményeként találtak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói.

Távol-keleti boltok: még nem végzett a NAV

Meglepetésszerűen visszatértek több, a múlt héten már ellenőrzött, távol-keleti termékeket forgalmazó üzletközpontba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei.

Méltányosan jár el a NAV

freedigitalphotos.net/adamr

Méltányosan jár el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokkal szemben, akik fizetési nehézséggel küzdő pénzintézetnél vezetik bankszámlájukat, és emiatt nem tudnak határidőben eleget tenni adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek.

Tudja, hogy le kellene jelentenie számlázóprogramját a NAV-nál? Mégpedig így!

A számlázó programok és online számlázó rendszerek használatához kapcsolódóan 2014. október 1-jétől bejelentési kötelezettség van.

Pénztárgépek - győzelmi jelentést adott ki az NGM

"Lezárult a feketegazdaság elleni küzdelem fontos szakasza."

Illegálisan másolt filmek ezreit foglalták le Kazincbarcikán

A férfi egy internetes oldalon ötvenforintos áron árulta háromezer filmből álló gyűjteményének darabjait, a nyomozóknak azt mondta, ittas vezetésért kapott büntetését szerette volna kifizetni az eladott DVD-k árából.

Iskolakezdési támogatás: 30 ezer forintot adhat a munkáltató

freedigitalphotos.net/anankkml

A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást, amellyel jelentősen csökkenhetnek a családok iskolaszerekkel kapcsolatos költségei.

A kereskedők kétharmadánál talált szabálytalanságot a NAV

freedigitalphotos.net/anankkml

A múlt hétvégi ellenőrzésen csaknem száz pénzügyőr és revizor végzett egyidejűleg próbavásárlást, majd egyszerre fedték fel kilétüket, megelőzve a kereskedők közötti "forró drótot", a hirtelen bezárt üzleteket és az elfutó árusok miatt gazdátlanul hagyott árukészleteket.

Állatvédő szervezetekkel működik együtt a NAV

Az állatok csempészése és illegális szaporítása elleni fellépésben segíti egymást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és az Országos Állatvédőrség Alapítvány, illetve a Cerberos Állatvédő Egyesület.

Csempészcigarettát szállító mikrobusz borult Szabolcsban

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Felborult egy rendőrök elől menekülő, csempészett cigarettát szállító mikrobusz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Szeptember 1-től már csak online pénztárgépek használhatók

Az átállást elmulasztó céget akár egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal is sújthatja az adóhatóság, és emellett az üzlethelyiséget is lezárhatja 12 napra.

Több mint százmilliós adócsalás Siófokon

Fotó: freedigitalphotos.net/ponsulak

Több mint százmilliós adócsalással vádol az ügyészség egy siófoki vállalkozót és három társát.

Idén több pénz marad a gyermekes családoknál

"A családi adórendszer ez évi módosításával az idén a tavalyinál is több pénz marad a gyermekes családoknál".

Nem érdekli őket a botrány: a Gyermekrák Alapítványé a legtöbb támogatás

A szervezetek rangsorában második a Heim Pál Gyermekkórház, 116 millió forinttal, harmadik pedig az Együtt a Leukémiás Betegekért Alapítvány, 90 millióval.

Alapítványos csalókat leplezett le a NAV

Egy pécsi házaspár hozta létre és működtette azt az alapítványt, amely 151 idős, egyedülálló, rossz egészségügyi állapotban lévő ember házi gondozásához igényelt állami hozzájárulást a Magyar Államkincstártól.

Különadó: a NAV kivár

Fotó: freedigitalphotos.net/hywards

A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az erről szóló döntést rögzítő jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV)

Nem csalt a fináncok szimata: a bozótosban találtak még 20 ezer doboz cigit

A pénzügyi nyomozók arra következtettek, hogy a csempészek a megtaláltnál több cigarettát szállíthattak, így további terepkutatást végeztek.

3,5 milliárd forintot ér a lekapcsolt hamis zokniszállítmány

A zoknikat a védjegyjogosult engedélye nélkül gyártották. (Egy pár eredeti "Dolce & Gabbana" zokni ára kb. 60 euro).

Emelkedtek Győr adóbevételei

Az iparűzési adó kulcsának csökkentése ellenére is közel négy százalékkal emelkedtek Győr első fél éves adóbevételei.

Jelentősen nőtt a zalai vállalkozók árbevétele és eredménye

Jelentősen, több mint 50 százalékkal nőtt Zala megyében 2013-ban az egyéni vállalkozókra jutó átlagos eredmény, az egy főre jutó adófizetési kötelezettség az országos átlagot is meghaladja.

Lakásbérlés biztonságosan - jótanácsok a NAV-tól

freedigitalphotos.net/MR LIGHTMAN

A nyár vége felé egyre több diák keres kiadó lakást, hogy szeptemberben már az egyetem közelében lakjon. A kiadó ingatlanok csúcsszezonja általában mindig augusztusra és szeptemberre esik, ilyenkor keresnek a legtöbben bérelhető házat, lakást.

Jön a reklámadó

Augusztus 15-étől reklámadót kell fizetni a reklámokból származó árbevétel, valamint a saját célú reklámok költsége után.

Tudja, hány cég nem jelenti be az alkalmazottait?

Több ezerre rúg az alkalmazottait stikában dolgoztató vállalatok száma. A pontos számot is mutatjuk, kattintson!

Három csapás a romkocsmákra - lebukott a pincér, aki "csak bejött az utcáról segíteni"

Nagyszabású összehangolt ellenőrzést hajtott végre a NAV a fővárosban. 32 frekventált vendéglátóhelyet látogattak meg, és egy-egy helyszínre háromszor is visszatértek.

Hamis Star Wars a Szigeten

Forrás: Wikipédia

174 ezer forint értékben foglaltak le hamis, Star Wars feliratú ruhákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Sziget Fesztivál helyszínén.

Egy éjszaka alatt háromszor csapott le a NAV

Nagyszabású összehangolt ellenőrzést hajtott végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fővárosban.

A Seychelle-szigeteket is "megjárt" ingatlanokat zároltak

Wikipedia Seychelle-szigetek

Megpróbálta kimenteni cége vagyontárgyai közül a társaság Balaton parti és szegedi ingatlanjait; ezért akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

A fogyasztói árak lassú növekedésére számítanak az elemzők

A következő hónapokban is lassú maradhat a fogyasztói árak emelkedése, de az év végére gyorsulhat az infláció, az elemzők jövőre már jelentősebb drágulásra számítanak.

Reumatapaszok törpebogáncsból - természetkárosítás miatt tettek feljelentést

Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei összesen 1000 darab gyógyhatású tapaszt tartalmazó csomagot foglaltak le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

124 millió forintot osztottak ki - utalványok helyett készpénzben

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint az utalvány akkor adómentes, ha megállapítható, hogy mely termékre, szolgáltatásra használható fel.

Sörszövetség: a jövedéki adó emelkedése magyarázza az ágazat bővülését

Növekedett a magyarországi söripar árbevétele 2013-ban az előző évhez képest, a növekedés azonban elsősorban a jövedékiadó-emelkedés továbbgyűrűző hatásának tulajdonítható.

NGM: a magyar bíróságnak kell döntenie a késedelmi kamatfizetésről

Fotó: freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Az Európai Bíróság tagállami hatáskörbe utalta a korábban az uniós joggal ellentétesnek bizonyult áfa-visszatartás miatti késedelmi kamatról való rendelkezést.

Mi a helyzet a reklámadóval?

Wikipedia forint

Az adóhatóság szerint nem utal jövőbeni jogszabályváltozásra a reklámadó bevallásnak az az oldala, amely önellenőrzésre ad lehetőséget akkor, ha az új adó hazai, illetve uniós jogszabályokba, normákba ütközik.

Reklámtábla rejtette a csempészett cigarettát

Az italboltban ellenőrzést tartó pénzügyőröknek a kocsma mögötti úgynevezett utcai megállító reklámtábla vastagsága tűnt fel, ezért azt szétnyitották.

26 kiló marihuána Röszkén

freedigitalphotos.net/worradmu

A belépésre jelentkező autót ellenőrző vámosnak feltűnt a sofőr ideges viselkedése, ráadásul a tetőkárpitból a marihuánára jellemző szag áradt, ezért a jármű tételes átvizsgálása mellett döntött.

Házkutatás után vagyonzárlat egy alapítványi iskolánál

A NAV gyanúja szerint az intézmény visszaélt a tanulói után kapott állami támogatással.

Totális ellenőrzés indul Budapesten

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Átfogó ellenőrzésbe kezd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a budapesti vendéglátósok körében, megelégelve azok kirívóan alacsony adózási fegyelmét. Persze a büntetésekből befolyó pénzre is szükség van.

Hamis szoftverekkel vizsgálták a járműveket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének (JAF) munkatársaival együtt ellenőrizték a győri, soproni és mosonmagyaróvári autószervizeket.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.