Adóügyek

Egy Beechcraft Bonanza A 35 típusú repülőgépre is lehet licitálni a NAV árverésén

A repülőgép és sok egyéb más mellett újra lehet licitálni hangtechnikai termékekre is.

2023.02.13 13:22ma.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) árverésein mindig akad különleges tétel. Kivételesen úgy is fogalmazhatunk, légből kapott járműre lehet licitálni, amire még nem volt példa: a nyertes ajánlattevő egy repülővel térhet haza.

Luxusautó, szarvasmarha, fénytechnika, alkohol – sokféle kuriózum volt már a NAV árverésein, ahogy most is: egy Beechcraft Bonanza A 35 típusú repülőgépre is lehet ajánlatot tenni február 20-ától egészen 23-áig. A repülő a licitálás előtt, február 15-én tekinthető meg az esztergomi repülőtéren. Az 1949-ben készült, a levegőben 3400 órát töltött gépre 10 és fél millió forinttól indul a licit.

A repülőgép és sok egyéb más mellett újra lehet licitálni hangtechnikai termékekre is.

A tételekre ajánlatot tenni, valamint bővebben tájékozódni a NAV árverési oldalán lehet.

Mint ismeretes, tavaly nyáron a magyar rendőrök elől menekülve szállt fel Hajdúszoboszlón, majd repült át Romániába az a kisrepülő, amihez a honvédség Gripenjeit is riasztották. Azonban sem a magyar vadászgépek, sem a román F-16-osok nem kényszerítették leszállásra, végül Bulgáriában, egy magán hangárban találták meg. A gép pilótáját és utasait nem találták már a helyszínen. A hajdúszoboszlói reptérre azért hívták ki a rendőröket, mert a kisgép engedély nélkül lépett be az országba és szállt le náluk. A feltehetően a kétmotoros Beechcraft egykori tulajdonosa, Bronius Zaronskis volt, aki azonban nem tudja megmondani kinek adta el az egykor tulajdonát képező kisgépet.

"Nem litvánok voltak. Nem tudom megmondani, hogy melyik országból jöttek, talán ukránok, talán románok, vagy bolgárok" - mondta. "Az egyik férfival oroszul kommunikáltunk egymással... Nem tudom a nevüket. Nem érdekelt."

A volt tulajdonos folytatta: "Eladtam és elbúcsúztam attól a repülőtől. Sok éven át próbáltam eladni. Nem volt hova tennem, ezért örülök, hogy megvették... Nem emlékszem, melyik szervezet vette meg. Idegen nyelven írták."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.