Bűncselekmény

Másfél milliárd forintot csaltak el brazil szójával - videó

A strómanok nevére bejegyzett társaságok a költségvetésnek másfél milliárd forintos kárt okoztak.

2022.06.08 08:58MTI

Több tízezer tonna szója áfáját tüntette el egy dunántúli társaság, a 1,5 milliárd forintos kárt okozó bűncselekmény tíz gyanúsítottja közül négyet letartóztattak - tájékoztatta a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága szerdán az MTI-t.

Haszon Dávid sajtóreferens közölte: a brazil szójadara szlovén és cseh cégeken keresztül érkezett Magyarországra, ahol eltűnő kereskedőkkel és fiktív számlákkal, áfafizetés nélkül, 27 százalékos árelőnnyel értékesítették belföldi viszonteladóknak és végfelhasználóknak.

A strómanok nevére bejegyzett társaságok a költségvetésnek másfél milliárd forintos kárt okoztak. Az ügy felderítésére indított akcióban egymilliárd forintot meghaladó értékben készpénzt, luxuscikkeket, mezőgazdasági eszközöket, valamint több tonna takarmányt és csaknem száz szarvasmarhát foglaltak le.

A NAV az érintettek ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt indított nyomozást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.