Pénzügy

Varga Mihály: két év alatt 2100 milliárd forintnyi adócsökkentést hajt végre a kormány - videó

Jövőre Magyarország legnagyobb adócsökkentése jön.

2021.12.22 09:48MTI

Az idei és a jövő évi adócsökkentés összege meghaladja a 2100 milliárd forintot - közölte a pénzügyminiszter szerdán a Facebookon.

A Varga Mihály közösségi oldalán megosztott magyarázó videóban az adócsökkentésről közölték azt is, jövőre Magyarország legnagyobb adócsökkentése jön, 1500 milliárd forint összegben.

Kifejtették: a családi adóvisszatérítéssel 600 milliárd forintot kapnak vissza a gyermeket nevelő szülők.

A 25 év alattiak személyi jövedelemadó mentessége 140 milliárd forintot hagy a fiataloknál.

A kormány 17-ről 13 százalékra csökkenti a munka közterhét, megszünteti az 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulást, 2,5 százalékkal mérsékelik a szociális hozzájárulási adót, ezekkel az intézkedésekkel 600 milliárd forinttal több maradhat a cégeknél.

Azzal a döntéssel pedig, hogy 11-ről 10 százalékra csökkentik a kisvállalati adókulcsot, 10 milliárd forintot hagynak az érintett vállalkozásoknál.

A "Milyen adócsökkentések jönnek jövőre? Válasz 50 másodpercben" című videóban közölték azt is, a kormány meghosszabbítja a kis- és középvállalkozások helyi iparűzési adókedvezményét, ami 150 milliárd forintnyi megtakarítást jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.