Adóügyek

NAV: ezernégyszáz szivarral érkezett egy kubai utas Ferihegyre

Bebőröndözte.

2021.09.16 08:59MTI

Egy utas poggyászaiban 1400 szivart találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Kubából érkező férfi a zöld folyosón lépett be az országba, vámköteles árut nem jelentett be. A pénzügyőrök az utas bőröndjének ellenőrzésekor a vámmentesen behozható 50 zárjegy nélküli szivaron felül további 1350 szálat találtak.

A NAV munkatársai csaknem 23 milliós bírságot szabtak ki, a szivarokat lefoglalták és költségvetési csalás bűntette miatt feljelentést tettek - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.