Bűncselekmény

NAV: hétezer hamis márkajelzésű ruhát találtak egy teherautóban Rajkánál

A huszonnyolcmillió forint értékű ruhát lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt eljárást indítottak az ügyben.

2021.06.18 22:30MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai hétezer hamis márkajelzésű ruházati termékekre bukkantak egy Horvátországból Szlovákiába tartó teherautóban Rajkánál.

A raktérben zsákokat, dobozokat találtak, amelyekben különféle márkajelzéssel (Karl Lagerfeld, Armani, Guess, Hugo Boss, Pepe Jeans, Prada és Valentino) ellátott ruhákat találtak - tájékoztatta a NAV pénteken az MTI-t.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisítvány, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba - tették hozzá.

A huszonnyolcmillió forint értékű ruhát lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt eljárást indítottak az ügyben - írták.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.