Bűnügy

Illegális cigarettagyárat számoltak fel Budapesten

Több mint 100 ezer cigarettahüvelyt, több száz kiló vágott dohányt, csomagolófóliát, fóliázógépet, kompresszorokat és töltőgépeket, valamint több mint 270 ezer szál, adójegy nélküli cigarettát találtak.

2021.04.12 10:49MTI

Több mint 25 millió forint forint kárt okozó illegális budapesti cigarettagyárat számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV nyomozóit a rendőrség értesítette arról, hogy egy budapesti ingatlanban illegális cigarettagyárra bukkantak - írták az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A tájékoztatás szerint a járőrök és nyomozók a helyszínen a gyártáshoz, csomagoláshoz szükséges eszközöket találtak: több mint 100 ezer cigarettahüvelyt, több száz kiló vágott dohányt, csomagolófóliát, fóliázógépet, kompresszorokat és töltőgépeket, valamint több mint 270 ezer szál, adójegy nélküli cigarettát is.

A NAV munkatársai ezután átkutatták a cigarettagyárban lebukott férfi autóját, valamint egy hozzá köthető másik ingatlant is, ahonnan további több ezer szál cigaretta, illetve a gyártási kellékek beszerzéséről szóló számlák kerültek elő.

Az akció során csaknem 36 millió forint értékű dohányterméket foglaltak le, a költségvetésnek okozott kár meghaladja a 25 millió forintot.

A NAV költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt közölte, hogy az ügyben négy helyszínen - Pest megyében, valamint Budapest XIV. és XVIII. kerületében - végeztek kutatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.