Bűnügy

Tíztonnányi illegális fémhulladékot foglalt le a NAV - videó

A pénzügyőrök éppen akkor érkeztek a helyszínre, amikor az udvaron az alkalmazottak égetett rézkábeleket pakoltak egy teherautóba, a mintegy tíztonnányi engedélyköteles fémhulladék eredetét azonban a fémkereskedő nem tudta igazolni.

2021.02.16 01:30MTI

Csaknem tíztonnányi illegális fémhulladékot találtak "egy észak-magyarországi város" fémkereskedelmi telephelyén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

A pénzügyőrök éppen akkor érkeztek a helyszínre, amikor az udvaron az alkalmazottak égetett rézkábeleket pakoltak egy teherautóba, a mintegy tíztonnányi engedélyköteles fémhulladék eredetét azonban a fémkereskedő nem tudta igazolni - írták. Megjegyezték, hogy többszöri felszólítás után csak akkor nyitották ki nekik a telephely kapuját, amikor a szolgálati autóik megkülönböztető jelzését használták.

Hangsúlyozták: fémkereskedő égetett kábelt kizárólag közszolgáltatást nyújtó gazdálkodó szervezettől vehet át, de ennek a kereskedőnek nem is volt ilyen engedélye.

A pénzügyőrök a fémhulladékot lefoglalták, és készletnyilvántartás pontatlan vezetése, bejelentés nélküli foglalkoztatás, valamint a beszerzési bizonylatokra vonatkozó előírások megsértése miatt több mint négymillió forint bírságot szabtak ki - áll a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.