Koronavírus

17 millió forint értékű silány maszkot foglaltak le a pénzügyőrök - videó

A fogyasztóvédelmi hatóság is megvizsgálta a védőfelszerelésből álló szállítmányt.

2020.09.10 10:31ma.hu

Több mint 17 millió forint értékű, rossz minőségű maszkot vontak ki a forgalomból a pénzügyőrök.

Pest megyében jelentették be vámkezelésre azt a 20 ezer védőfelszerelést, amiről a tételes áruvizsgálatkor úgy tűnt, hogy egészségügyi felhasználásra alkalmatlanok. A vállalkozó sem tudta bizonyítani, hogy a szájmaszkok megfelelnek az alapvető egészségvédemi- és biztonsági követelményeknek. A védőfelszerelésből álló szállítmányt megvizsgálta a fogyasztóvédelmi hatóság is. A szakvélemény alapján a termékek nem felelnek meg a termékbiztonsági szabályoknak és megtiltották azok forgalomba hozatalát.

A több mint 17 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták.

A NAV fokozott figyelmet fordít az engedély nélküli, silány minőségű egészségügyi termékek felderítésére és azok kereskedelemből való kizárására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.