Adóügyek

Műszaki cikkekkel kereskedő bűnszervezeten ütött rajta a NAV

A nyomozók 2017-ben hét, elektronikai termékekkel kereskedő, elkülönülten működő bűnszervezeten ütöttek rajta.

2020.05.22 12:20MTI

Műszaki cikkekkel kereskedő bűnszervezeten ütött rajta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a bűnbanda a közösségi áfaszabályok kijátszásával több mint 800 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek - közölte a hivatal Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Tóth Gergő közleménye szerint a szervezet irányítója magyar, osztrák és német társaságokból hozta létre a jellemzően műszaki cikkeket szállító cégláncolatot, amelynek segítségével jogosulatlanul igényelték vissza az áfát.

Emlékeztettek: a nyomozók 2017-ben hét, elektronikai termékekkel kereskedő, elkülönülten működő bűnszervezeten ütöttek rajta. Az ügyben már több bűnbanda ellen is vádat emeltek.

A most elfogott szervezet irányítójának és társainak bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelnie. A pénzügyi nyomozók a nyomozati iratot vádemelési javaslattal küldték meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.