Adóügyek

A NAV is segíti az online hitelfelvételt

Személyes ügyintézésre nem csupán a NAV-nál nincs már szükség, hanem a bankoknál sem, mert a járványhelyzet miatt átálltak az online megoldásokra.

2020.04.24 13:40MTI

A februári bevezetés óta már csaknem 15 ezren kértek online módon keresetigazolást a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) - közölte az adóhatóság az MTI-vel pénteken.

Személyes ügyintézésre nem csupán a NAV-nál nincs már szükség, hanem a bankoknál sem, mert a járványhelyzet miatt átálltak az online megoldásokra. A hitelfelvételhez elengedhetetlen a NAV által kiállított jövedelemigazolás vagy keresetkimutatás. Az ügyfeleknek az igénylést követően csak az adatokat kell ellenőrizniük, a keresetigazolás ezt követően eljut a pénzintézethez - írták.

A digitális eljárások nem csupán a hitelkérelmet egyszerűsítik, hiszen a NAV-nál szinte bármilyen ügyet el lehet intézni a világhálón keresztül - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.