Adóügyek

Uniós támogatásokkal visszaélő bűnbanda hétszázmilliós vagyonát zárolta a NAV

Fiktív számlák felhasználásával jutott a több százmillió forintos támogatásokhoz.

2019.09.27 11:41MTI

Uniós támogatásokkal visszaélő pest megyei bűnbanda hétszázmillió forintos vagyonát zárolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A NAV tavaly ugyan már elfogta a több százmilliós költségvetési csalással meggyanúsított csoport irányítóit, de a kiterjedt hálózat tagjai további vissza nem térítendő pályázati pénzeket próbáltak megszerezni teljesítés nélkül - áll a közleményben.

A győri nyomozók az újabb rajtaütéskor tíz helyszínen végeztek házkutatást, hét embert állítottak elő és mintegy hétszázmillió forint értékben foglaltak le készpénzt, gépjárműveket, illetve zároltak ingatlanokat, bankszámlákat és követeléseket.

Az elkövetői kör mindkét esetben fiktív számlák felhasználásával jutott a több százmillió forintos támogatásokhoz. A nyomozás feltárta, hogy a csoport pályázatokhoz kapcsolódó tevékenységet most sem végzett, még a szükséges önerővel sem rendelkezett és a kiutalt támogatási összegeket nem a projektek megvalósítására használta fel - tudatta a NAV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.