Adóügyek

Nem fizettek adót, mert az Isten akarata ellen való - az adóhatóság így mindjárt bírságot csinált belőle

Akkora bírságot kapott egy keresztény család, hogy az Isten se tudná megfizetni.

2019.07.19 12:10ma.hu

Megtagadta Ausztráliában egy keresztény család az adófizetést, mert azt Isten akarata ellen valónak tartotta, ám ez nem hatotta meg az adóhatóságot és jelentős bírságot szabtak ki rájuk.

Ausztrália legnagyobb szigetén, Tasmanián élő Rembertus Cornelis Beerepoot és Fanny Alida Beerepoot 2011 óta nem fizette meg a jövedelemadóját, ezért egyébként 2017-ben el is árverezték otthonukat, ami nem érintette rosszul a testvérpárt, mondván hogy mindenki Istené így senki sem tulajdonolhat igazán semmit.

Eredetileg összesen 930 ezer dollár adóhátralékuk van, amit most a helyi NAV több mint 2 millió dollár büntetéssel tetézett. A férfi a bíróságon azzal érvelt, hogy Isten törvénye a legfőbb, míg az adófizetés gyengíti ezt, sőt olyan cselekedet, ami büntetést von maga után: aszály és meddőség jár a nyomában.

Ám a bíró szerint a Bibliában egy szó sem esik arról, hogy az adófizetés a hittel ellentétes lenne, semmi konkrétumot nem tartalmaz a szentírás érvelésük alátámasztására. "Sőt, a Biblia azt mondja, hogy az emberi és isteni törvények nem ütköznek, mert eleve más dimenzióban vannak" modnta Stephen Holt. Végül a nő 1,17 millió ausztrál dolláros bírságot kapott, a férfi pedig 1,16 milliót.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.