Csalók

Vigyázzon: ha ilyen sms-t kap a 'NAV'-tól, Önt is át akarják verni

Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével, sms-ben próbálnak személyes ügyféladatokat megszerezni.

2019.02.12 11:00ma.hu

Az illetéktelenek sms üzenete általában egy hivatkozást tartalmaz, melyre kattintva egy oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártyaadatokat is kérnek.

A NAV soha nem kér sem sms-ben, sem más módon bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van.

A hivatal honlapja a www.nav.gov.hu címen található. Az internetes cím ellenőrzésével nagy bizonyossággal kiszűrhetőek a hamis – vélhetően csalók által üzemeltetett, adathalász – honlapok - írja Facebook-oldalán a hivatal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.