Kábítószer

Halálos méregnek számító, fentanil elnevezésű kábítószert talált a NAV a reptéren

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy rendkívül veszélyes, halálos méregnek számító, fentanil elnevezésű kábítószert találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában.

2018.09.20 10:38ma.hu

A pénzügyőrök egy Kínából érkező, fitnesz terméknek feltüntetett, több mint fél kilogramm ismeretlen eredetű és összetételű vegyi anyagot tartalmazó küldeményt vizsgáltak át. A teljesítményfokozó szernek gondolt csomagot  szakértői vizsgálatra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetbe küldték. A szakvélemény megállapította, hogy az anyag fentanilt tartalmaz.

A fentanil nevű szintetikus ópiát rendkívül mérgező, így nemcsak a kábítószert fogyasztókra életveszélyes, hanem az áruforgalmon keresztül érkező csomagokkal érintkező emberekre és a NAV szakembereire is. A fentanilból kettő milligramm is halálos lehet, ami nagyjából egy gramm heroinnak felel meg.

A kábítószert a NAV Repülőtéri Igazgatósága kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefoglalta, és feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.