Adóügy

Bevándorlási különadó: a tájékoztatásra összpontosít a NAV

A bevándorlási különadó kapcsán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legfontosabb feladata jelenleg a tájékoztatás, így arra is választ tud adni, kit érint a kötelezettség.

2018.08.30 14:58MTI

A kötelezettségről a lehetséges érintettek az általános adóhivatali tájékoztatóban olvashatnak, de egyenként is kérhetnek tájékoztatást arról, hogy a törvény hatálya alá esnek-e - írták az adóhivatal közleményében.

A tájékoztatási feladatok fontosságát a NAV azzal indokolta, hogy szeptember 15-ig esedékes a bevallások benyújtása, erről pedig - mint hangsúlyozták - az érintetteknek kell dönteniük, mert a legtöbb adóhoz hasonlóan a bevándorlási különadó is önadózáson alapul.

A NAV a határidő után megkezdi a bevallások vizsgálatát és ha megállapítja, hogy a törvényben foglalt kötelezettségek nem teljesültek, adóbírságot vagy mulasztási bírságot szabhat ki - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.