NAV

Razziát indít a NAV a Balatonnál

Átfogó ellenőrzés-sorozatot kezd hétfőn a Balatonnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az akcióban több száz revizor vesz részt.

2018.07.13 08:08MTI

A Magyar Idők pénteki számában Kis Péter András, a szervezet adóügyekkel foglalkozó szóvivője közölte, a hatóság emberei vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokat és strandokat is felkeresnek majd. Legutóbb Budapest belvárosában volt hasonló razzia.

Hozzátette: főként azoknál a vállalkozásoknál tartanak vizsgálatot, amelyek az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthetők. Leginkább azt vizsgálják, hogy a gazdasági szereplők megfelelően átadják-e a nyugtát, a számlát, szabályszerűen használják-e online pénztárgépüket, és bejelentették-e alkalmazottaikat. Ezek mellett a készpénzkészletekről is tudakozódni fognak az ellenőrök, adott esetben pedig a jövedéki termékek, így a cigaretta és az alkohol értékesítését is vizsgálják.

A turizmusfejlesztési hozzájárulás teljesítésének ellenőrzése és az étel-ital automaták vizsgálata szintén előfordulhat jegyezte meg Kis Péter András.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.