Adóügyek

Megkezdte működését el működni az online számlarendszer

A program esetleges nem megfelelő működése miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) július végéig még nem bírságolja az adatszolgáltatás mulasztását.

2018.07.01 14:12MTI

A NAV vasárnapi közleményében kiemelte: nem vetnek ki szankciókat azokra a vállalkozásokra, amelyek regisztrálnak, és a számlaadataikat július végéig, utólag eljuttatják a NAV-hoz.

A számlázó programot használóknál a felkészülés elengedhetetlen része, hogy még időben felvegyék a kapcsolatot a szoftver fejlesztőjével, aki megvizsgálja, kell-e valamin változtatni a szabályos adatszolgáltatáshoz. Az online számla webes felületén nemcsak információk, hanem gyakori kérdésekre összeállított válaszok és tájékoztató videók segítik a felkészülést, lépésről lépésre bemutatva a regisztrációt és az online számlázó használatát - tájékoztatott a NAV.

Varga Mihály pénzügyminiszter korábban hangsúlyozta: a vasárnap induló online számlázás a gazdaságfehérítés újabb fontos állomása. Az adóhivatal azonnali rendelkezésére álló számlaadatok kockázatelemzések és ellenőrzések széles körű lefolytatására adnak lehetőséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.