Adóügyek

Bűncselekmény: Mindenkinek kell adóbevallást beadnia és adót fizetnie. Mert ha nem...

Két év adózás nélkül - lezárult a nyomozás.

2018.05.25 11:04ma.hu

Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága a székesfehérvári ügyvédnő ellen, aki két éven át nem adott be adóbevallást.

Az ügyvédnőnek egyéni vállalkozóként kellett volna bevételei alapján adóbevallást benyújtania, és a munkadíjakból befolyt összegek után adót fizetnie. Mindezt annak ellenére nem tette meg, hogy az alanyi adómentességi értékhatárt túllépte.

Az ügyvédnő a kiadásairól és bevételeiről vezetett nyilvántartást mutatta be az adóvizsgálat és a nyomozás során. Mint kiderült, kétévi bevétele után 1 154 000 forint adót nem fizetett be.

Az üzletszerűen elkövetetett költségvetési csalás miatt folytatott nyomozást befejezték a pénzügyi nyomozók, az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.