Adóügyek

Nyilvánosak lesznek a tao-pénzek Hódmezővásárhelyen

1,2 milliárd forint érkezett a sportcsapatoknak, ebből 200 milliót álltak helyi vállalkozók, egymilliárdot pedig külsős cégek. Ezek listájáról a fideszes sporttanácsnok fog gondoskodni.

2018.03.21 05:24ma.hu

A legutóbbi hódmezővásárhelyi közgyűlésen megállapodtak arról, hogy nyilvánosságra hozzák a helyi sportkluboknak utal tao-támogatásokat. Márki-Zay Péter polgármester a HVG-nek azt nyilatkozta, hogy Fekete Ferenc sporttanácsnokként gondoskodik arról, hogy a helyi klubok utalt tao-pénzek felkerüljenek a város honlapjára. Márki-Zay szerint 1,2 milliárd forint érkezett a sportcsapatoknak, ebből 200 milliót álltak helyi vállalkozók, egymilliárdot pedig külsős cégek.

Fotó: Ujvári Sándor / MTI


Márki-Zay arról is beszélt, hogy ugyan Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint jogellenes, hogy a polgármester diktafonnal rögzíti a közgyűléseket, erről minden beszélgetés előtt tájékoztatja munkatársait, és egyébként sem talált olyan jogszabályt, ami ezt tiltaná.

Mint ismeretes, jó ideje folyik a vita arról, milyen cégek, mennyit és milyen csapatoknak utaltak több millió, vagy akár milliárd forint értékben közpénzt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.