NAV

150 milliós költségvetési csalást leplezett le a NAV

Vegyi áruk illegális kereskedelmével csalt egy cégcsoport.

2018.02.22 10:12MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) leleplezte, hogy egy cégcsoport 150 millió forint áfát csalt el vegyi áruk illegális kereskedelmével - közölte a vámhivatal csütörtökön az MTI-vel.

A gyanú szerint a külföldről származó árut belföldi beszerzésként könyvelték el, majd úgynevezett bukó cégeken keresztül többször továbbszámlázták, de áfát egyik társaság sem fizetett a fiktív eladás után - áll a közleményben.

Így az elkövetők jogtalan előnyhöz jutottak a tisztességes kereskedőkkel szemben, ezért a NAV 405 millió forint értékben zárolta a cég vagyonát.

A vámhivatal munkatársai 35 helyszínen tartottak házkutatást, iratokat, elektronikus adatokat foglaltak le, 11 tanút hallgattak ki és három gyanúsítottat állítottak elő.

A költségvetési csalás ügyében NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatott nyomozást, munkájukat IT szakemberek és a NAV Bevetési Igazgatóság járőrei segítették - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.