Adóügyek

Milliárdos csalás gyanúja miatt szállta meg a NAV egy magyar webáruház székházát

A NAV szállta meg kedden az egyik legnagyobb magyarországi webáruház, a Mall.hu székházát Budapesten a várhatólag hatalmas forgalmat lebonyolító Black Friday előtt.

2017.11.14 18:01ma.hu

A Váci úti székházban üzemelő cég weboldala jelenleg is működik, de egy figyelmeztető felirat látható rajta: "Tájékoztatjuk, hogy átvételi pontjaink és ügyfélszolgálatunk technikai okok miatt jelenleg nem elérhető."

Az adóhivatal és a nyomozó iroda munkatársai ellenőrzik a Mall.hu internetes áruház telephelyét, a vevői megrendeléseket egyelőre nem tudja teljesíteni a cég.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása - közölte a NAV.

A NAV közleménye szerint a bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás.

A Mall.hu közleménye szerint kedden egy munkavállalójuk tevékenysége kapcsán a NAV és az NNI helyszíni vizsgálatot kezdeményezett társaságuknál. A hatósági intézkedés miatt vásárlóik megrendeléseit jelenleg nem tudják teljesíteni, de minden rendelkezésükre álló jogi eszközt igénybe vesznek azért, hogy mielőbb visszaállítsák a normál üzletmenetet és a megrendelt árukat kiszállítsák.

Leszögezték: mindenben együttműködnek a hatóságokkal annak érdekében, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák. A nyomozásra hivatkozva további információt nem osztottak meg.

A Mall.hu az okozott kényelmetlenség miatt elnézést kért a vásárlóktól. Azt ígérték, amint újabb megosztható információval rendelkeznek, közvetlenül tájékoztatják az érintett vevőiket.

A Mall.hu Közép-Európa egyik legnagyobb webáruháza, az adóhatóság razziája a várhatólag hatalmas forgalmat lebonyolító Black Friday előtt történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.