NAV

11 ezer doboz cigaretta a hálófülkében - kiszagolták a kutyák

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kutyái 11 ezer doboz cigarettát szagoltak ki egy Kijevből érkezett gyorsvonat hálófülkéjében.

2017.10.02 09:29MTI

Mint írták, a NAV Bevetési Igazgatóságának kutyavezetői tanfolyamán részt vevő pénzügyőrök a szolgálati kutyáikkal együtt tartottak ellenőrzést a Nyugati pályaudvaron. A kutyáknak kiváló gyakorlási lehetőséget jelentettek a vagonok és a hálókocsik.

A Kijevből érkező Latorca IC vonat egyik ukrán rendszámú hálókocsijában a szolgálati kutyák a felszállást követően szinte azonnal jeleztek. A pénzügyőrök a hálófülkék felső ágyain, az ágyneműk mögé rejtve 10 nagy utazótáskát találtak, tele ukrán zárjegyes, illetve zárjegy nélküli cigarettával. A vagonban egyedül tartózkodó kalauz azt állította, hogy nincs köze a dohánytermékekhez, azokat az utasok hagyták a vagonban - közölte a NAV.

A pénzügyőrök a 11 ezer csomag, több mint 11 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.