Bűnügy

Adózatlan dohánytermékek egy belvárosi telefonboltban

Az ellenőrzés során 3 200 doboz cigarettát és 12 kilogramm dohányt találtak a pénzügyőrök.

2017.08.23 10:55MTI

Adózatlan cigarettát és dohányt talált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a rendőrség, amikor egy belvárosi telefonboltot és annak környékét ellenőrizték - közölte a NAV szerdán közleményben az MTI-vel.

Az ellenőrzés során 3 200 doboz cigarettát és 12 kilogramm dohányt találtak a pénzügyőrök, amelyet az áru szállítására használt gépkocsikkal együtt lefoglaltak. A hatóság több mint négymillió forint jövedéki bírságot szabott ki - írták.

A NAV közleményében arra emlékeztetett, hogy Magyarországon kizárólag nemzeti dohányboltban lehet jogszerűen dohányterméket árusítani, az ott kapható árut minden esetben magyar adójeggyel vagy zárjeggyel látják el. A bizonytalan eredetű füstölnivalók összetétele ismeretlen, így azok fokozottabb egészségi kockázatot jelenthetnek - fűzték hozzá.

Az adózatlan dohánytermék birtokosa a lefoglaláson kívül minimum 30 ezer forint bírságra is számíthat. Aki adózatlan dohányterméket engedély nélkül árusít, legalább 5 millió forint pénzbírságot kaphat - áll a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.