NAV

Még a disznóólban is cigaretta volt

Több mint 700 csomag hamis cigarettát találtak az adóhatóság pénzügyőrei egy, a rendőrséggel közösen szervezett akcióban Pilisen, az illegális dohányáru terjesztői ellen feljelentést tettek.

2017.08.02 09:06Havariapress
hirdetés

A pénzügyőrök rendőrségi jelzésre érkeztek a Pest megyei településre, ahol 340 doboz különböző márkájú, adózatlan cigarettát, valamint 6 kilogramm adójegy nélküli dohányt találtak egy autó csomagtartójában.

Mivel ez már kereskedelmi mennyiségnek számít, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei lefoglalták a dohányárut és az autót is. Bár a sofőr úgy nyilatkozott, hogy a dohányt és a cigarettát saját fogyasztásra vásárolta ismeretlen személytől, a nyomozás tovább folytatódott.

Ennek során a pénzügyőrök átvizsgálták a sofőr lakóingatlanát is, ahol az udvaron található disznóólból 372 doboz különböző márkájú, szintén adózatlan cigaretta került elő, amit a helyszínen lefoglaltak.

Az ügyben a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt folytatnak nyomozást, az elkövetők összesen több mint egymillió forintos bírságra számíthatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.