NAV

Még a disznóólban is cigaretta volt

Több mint 700 csomag hamis cigarettát találtak az adóhatóság pénzügyőrei egy, a rendőrséggel közösen szervezett akcióban Pilisen, az illegális dohányáru terjesztői ellen feljelentést tettek.

2017.08.02 09:06Havariapress

A pénzügyőrök rendőrségi jelzésre érkeztek a Pest megyei településre, ahol 340 doboz különböző márkájú, adózatlan cigarettát, valamint 6 kilogramm adójegy nélküli dohányt találtak egy autó csomagtartójában.

Mivel ez már kereskedelmi mennyiségnek számít, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei lefoglalták a dohányárut és az autót is. Bár a sofőr úgy nyilatkozott, hogy a dohányt és a cigarettát saját fogyasztásra vásárolta ismeretlen személytől, a nyomozás tovább folytatódott.

Ennek során a pénzügyőrök átvizsgálták a sofőr lakóingatlanát is, ahol az udvaron található disznóólból 372 doboz különböző márkájú, szintén adózatlan cigaretta került elő, amit a helyszínen lefoglaltak.

Az ügyben a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt folytatnak nyomozást, az elkövetők összesen több mint egymillió forintos bírságra számíthatnak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.