Hamisítás

Illegális szoftvereket, hamis termékeket foglalt le a NAV

A feltárt jogsértések a becslés alapján mintegy 67 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.

2017.06.01 11:07MTI

Illegális szoftvereket, hamis termékeket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a társhatóságokkal közös ellenőrzéseken, amelyeket a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete (JAF) is segített - közölte a vámhivatal csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a feltárt jogsértések a becslés alapján mintegy 67 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.

A NAV pénzügyőrei és a JAF szakemberei az autószerelő-műhelyekben és autóalkatrész-kereskedésekben használt járműipari szoftverek, valamint a gépjármű-alkatrészek, kiegészítők eredetiségét vizsgálták.

A pénzügyőrök a legtöbb ellenőrzést Győr-Moson-Sopron megyében végezték, lefoglaltak többek között számítógépeket, hamis szoftvereket, illetve félezer olyan kiegészítőt, amelyeken a márkajelzést a jogtulajdonosok engedélye nélkül használták.

A jövőben is várhatók közös ellenőrzések a járműipari jogsértések kiszűrésére, a hamis autóalkatrészek és illegális szoftverek ugyanis nemcsak a jogtulajdonosoknak okoznak kárt, hanem közlekedésbiztonsági kockázatot is jelenthetnek - hívja fel közleményében a figyelmet a NAV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.