Adóügyek

Az Euronics hálózata az elsők között teljesítette az új online kassza előírásokat

Az ország egyik legnagyobb műszaki áruházláncának minden boltja már az új jogszabálynak megfelelő pénztárgép-verzióval működik.

2017.05.31 15:16ma.hu

Az elsők között vált az országban teljes egészében ONLINE 2.0 szabályoknak megfelelően frissített bolthálózattá az Euronics, ennek eredményeként az áruházláncnál május eleje óta már az új pénztárgépek és az AEE FirmWare verzió állnak működésben.

A megvalósítást végző Laurel nemcsak az elsők között szerezte meg az online kasszákra vonatkozó ONLINE 2.0 szabályoknak megfelelően módosított pénztárgép-forgalmazási engedélyt, hanem március vége óta már több - összesen nyolc - újabb engedélyezteti eljárást is sikeresen lefolytattak.

A következő hetek során a Laurel kasszafejlesztő csapata a többi új rendszer engedélyeztetésére összpontosítva tovább folytatja a már meglévő engedélyek refiskalizációját. "Elismerés számunkra, hogy minden eddigi engedélyeztetési kérelmünket kifogás nélkül elfogadta a szabályozó hatóság. A nyár folyamán több ezer pénztárgép frissítése történik meg" - mondta Bessenyei István, a Laurel tulajdonos-ügyvezetője.

"Mivel az Euronics is az elsők között kapta meg a 9/2016-os jogszabálynak megfelelő engedélyt, műszaki áruházláncunk minden boltja immáron az ONLINE 2.0 szabályoknak megfelelően módosított pénztárgép-verzióval működhet. A Laurel szakmai felkészültségének köszönhetően az engedélyünk sikeresen, az általunk kívánt igen rövid határidőre megújításra került. A telepítés a terveknek megfelelően zajlott, az átállással járó technikai kihívásokat pedig partnereink támogatásával és rugalmasságával gyorsan és hatékonyan kezeltük a boltok folyamatos működése mellett" - Kóbor Attila, az Euronics IT-igazgatója.

Mint ismeretes, tavaly szeptemberben jelent meg a Nemzetgazdasági Miniszter 36/2016. (IX. 27.) NGM rendelete, mely módosította a jelenleg hatályos 48/2013 (XI.15.) NGM, illetve a 9/2016 (III.25) rendeletet. A megjelent módosítás értelmében az ONLINE 1.0 rendeletnek megfelelő pénztárgépeket (a jelenleg érvényes forgalmazási engedélyek alapján) 2017. január 1-ig lehetett üzembe helyezni. A meglévő engedélyek frissítésének beadási határidejét 2017. április 30-ig hosszabbította meg a rendeletmódosítás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.