Bűnügy

Kilencezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök Ásotthalomnál

Kilencezer doboz cigarettát találtak egy gépkocsiban és egy autószállító trélerben a pénzügyőrök az ásotthalmi határátkelőhelyen.

2017.04.12 09:35MTI

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy Szerbiából Olaszországba tartó személygépkocsit és autószállító trélert ellenőriztek Ásotthalmon. A tételes vizsgálat során kiderült, hogy a szerb rendszámú trélert házilag átalakították, s a rejtekhelyet telepakolták cigarettával.

A személyautón is friss szerelés nyomait találták. Az alapos vizsgálat után az átalakított első és hátsó lökhárítóból, az oldalküszöbökből, a műszerfal mögötti és ülés alatti tárolókból is cigaretta került elő - közölte az alezredes. Hozzátette: a pénzügyőröket is meglepte a megoldás, mivel a csempészek az utólag kialakított üregekben elrejtett cigarettaszállítmányra "építették fel" újra a járművet.

A NAV a 9070 doboz cigarettát, valamint az átalakított járműveket lefoglalta, a sofőr ellen költségvetési csalás gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.