NAV

Több mint 200 védett madarat csempészett egy ukrán férfi Záhonynál

Mozdulni is alig tudtak az összezsúfolt madarak.

2017.03.01 09:48MTI

Több mint kétszáz védett madarat akart behozni Ukrajna felől az országba egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Magyar Norbert elmondta, a pénzügyőrök a férfi lengyel rendszámú mikrobuszának ellenőrzéskor szokatlan szagra figyeltek fel, majd a hátsó ülések alatt megtalálták a négy, csempészetre kialakított ketrecet, amelyekben mozdulni is alig tudtak az összezsúfolt madarak.

Mozdulni is alig tudtak az összezsúfolt madarak (Fotó: NAV Facebook)

A jármű vezetője a 231, természetvédelmi oltalom alatt álló madarat - melyek között tengelic, süvöltő és csonttollú is volt - egy olaszországi étterembe akarta vinni - ismertette a sajtóreferens.

A mintegy hatmillió forint eszmei értékű szállítmányt lefoglalták, és értesítették a természetvédelmi hatóságot. A pénzügyőrök emellett természetkárosítás miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.