Csempészet

Gyógyszert és cigarettát találtak a pénzügyőrök Röszkén

Húszezer darab gyógyszert és 176 doboz adózatlan cigarettát találtak egy tehergépjárműben elrejtve a pénzügyőrök Röszkén, a sofőrrel szemben büntetőeljárás indult.

2017.02.17 09:27MTI

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a belépésre jelentkező szerbiai kamion szigorított ellenőrzése során a motortérben fekete zacskóba csomagolva 11 610 darab, Magyarországon nem törzskönyvezett, szorongás és a depresszió kezelésére szolgáló gyógyszer jelzésével ellátott, valamint 8010 szem hazánkban is lajstromba vett altató nevével jelölt tablettát találtak elrejtve a pénzügyőrök.

A vezetőfülkét is átvizsgálták, ahonnan a tetőkárpit és a műszerfal mögül összesen 176 doboz adózatlan cigaretta került elő - tette hozzá.

A NAV munkatársai a gyógyszerszállítmányt, valamint a járművet vezető férfit átadták a rendőrségnek. Az előkerült dohánytermék miatt a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt indítottak eljárást, valamint több mint 500 ezer forint vámigazgatási bírságot szabtak ki, amelyet a sofőr a helyszínen megfizetett - tudatta az alzredes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.