Adóügyek

Szerelőcsarnokot is lefoglalt a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egy építőanyag-nagykereskedelemmel foglalkozó cég telephelyén a 150 millió forintot meghaladó tartozás kiegyenlítésére anyagmozgató darut, valamint egy teljes szerelőcsarnokot is lefoglaltak.

2016.12.23 18:04ma.hu

A NAV által vizsgált mintegy kétéves időszakban a gazdálkodó jelentős adótartozást halmozott fel, amely a kapcsolódó bírsággal, valamint a késedelmi kamat együtt meghaladta a 150 millió forintot. A társaság az adóbevallásait rendszeresen benyújtotta, azonban a vizsgált időszakban a valóságtól eltérő adatokat közölt.

Miután többszöri felszólításra sem rendezte tartozását, a megtérülés érdekében a NAV ingófoglalást indított. A telephelyen lefoglalt ingóságok között szerepelt a vállalkozás tevékenységéhez kapcsolódóan egy anyagmozgató daru és egy könnyűszerkezetes összeszerelő csarnok is.

Annak érdekében, hogy a gazdálkodó tevékenységét tovább folytathassa, a lefoglalt ingóságok a tartozás kiegyenlítéséig a gazdálkodónál maradnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.