Bűnügy

Csempészett vízipipadohányt semmisített meg a NAV

Három tonna, 88 millió forint értékű csempészett vízipipadohányt semmisített meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyíregyházán csütörtökön.

2016.12.08 11:38MTI
hirdetés

Soltész József, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatóságának helyettes vezetője a megsemmisítés helyén, a térségi hulladékgazdálkodási kft. orosi lerakójában elmondta, hogy a kocsonyásszerű állapotú, különböző ízesítésű dohányterméket egy ukrán sofőr próbálta behozni az országba a beregsurányi határállomáson. A férfi a vízipipadohányról vámáru-nyilatkozatot nem tett, bevallása szerint nem tudta, hogy mit tartalmaznak az általa szállított dobozok.

Az ellenőrzés után a pénzügyőrök a dohányárut a teherautóval együtt lefoglalták és 180 millió forint vámigazgatási bírságot szabtak ki a sofőrre, aki ellen költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás is indult.

Soltész József közölte: a magyar-ukrán határon évente átlagosan 80 ezer gépjárművet vizsgálnak át a pénzügyőrök és 500 esetben szabnak ki vámigazgatási bírságot be nem jelentett áru szállítása miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.