Adóügyek

Félmillióért adta el a becsületét egy NAV-osztályvezető

Korrupcióval gyanúsítják.

2016.11.04 10:41MTI

Több mint félmillió forintért cserébe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik osztályvezetője egyes cégekről adótitoknak minősülő adatokat adott ki, ellene és két társa ellen eljárás indult - közölte Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője pénteken az MTI-vel.

A NAV egyik megyei adóigazgatóságán a végrehajtási osztály vezetőjeként dolgozó férfi elleni nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indították. A megalapozott gyanú szerint a férfi összesen több mint félmillió forint ellenében vállalta, hogy két társa által megjelölt cégekről adótitoknak minősülő adatokat szolgáltat ki, és az adóvégrehajtási eljárás jogellenes befolyásolása útján közreműködik abban, hogy a cégekkel szembeni adóvégrehajtási eljárás eredménytelenül záruljon, így az adótartozást végül töröljék - áll a közleményben.

A KNYF október 26-án - egy pénzátvétel után - elfogta az osztályvezetőt, akit vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. A gyanúsított két társát is kihallgatták ugyanazon a napon.

A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmények elkövetését, szabadlábon védekeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.