Világmárkák

Ruhák hamisítására berendezett raktárakat talált a NAV Nyíregyházán

A két csarnokban nagy mennyiségű ruhaneműt és a hamisításhoz használt eszközöket foglaltak le.

2016.07.18 09:39MTI

Világmárkák hamisítására berendezett raktárakat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a nyíregyházi piac mellett, a két csarnokban nagy mennyiségű ruhaneműt és a hamisításhoz használt eszközöket foglaltak le - közölte az adóhatóság sajtófőnöke, főosztályvezetője hétfőn az MTI-vel.

Suller György Attila alezredes elmondta, a NAV munkatársai láttán a raktárak előtt csoportosulók azonnal futásnak eredtek, azonban két vietnami és egy mongol állampolgárt sikerült elfogni.

A helyszínen szitanyomó eszközöket, programozható varrógépeket, valamint ismert világmárkák címkéit találták meg a pénzügyőrök. A profi hamisítók által használt varrógépekben lévő programkártyák a különböző márkajelzések speciális varrását is tartalmazták - ismertette a sajtófőnök.

Az egyenként 90 négyzetméteres raktárakból mintegy ötezer darab hamis ruhanemű és cipő került elő. A termékeket a pénzügyőrök lefoglalták és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál - tette hozzá Suller György Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.