NAV

Több mint fél tonna igazolatlan eredetű gyros húst találtak Barcson

A Horvátországból érkező járművet azután ellenőrizték, hogy a határon nem a teher-, hanem a személyforgalmi sávban próbált bejutni az országba.

2016.06.20 10:26MTI

Mintegy hatszáz kilogramm, eredet nélküli gyros húst találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy szlovén hűtőautóban Barcson - tájékoztatta a NAV somogyi adó- és vámigazgatósága hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint a Horvátországból érkező járművet azután ellenőrizték, hogy a határon nem a teher-, hanem a személyforgalmi sávban próbált bejutni az országba.

Mivel az autó rakterében talált 580 kilogramm fagyasztott húskészítményhez sem engedély, sem eredetet igazoló okirat nem volt, az árut a kormányhivatal lefoglalta és elrendelte a megsemmisítését - írták.

A NAV kitért arra, hogy a Szlovéniából induló hűtőkocsi már 420 kilogramm húst leadott Horvátországban, a szállítmány Barcson lefoglalt részét magyarországi városokba vitte volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.