Igazolatlan eredet

Közel hét tonna zöldséget foglalt le a NAV

A pénzügyőrök ellenőrzéseket végeztek a Békés megyei Méhkerék térségében, megállítottak egy román kistehergépkocsit, amely a számlák szerint 3 tonna zöldséget szállított.

2016.06.10 12:31MTI

Több mint hét tonna igazolatlan eredetű zöldséget találtak egy román kisteherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az ekáer-ellenőrzés (elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer) során.

A NAV pénteki közleménye szerint a pénzügyőrök ellenőrzéseket végeztek a Békés megyei Méhkerék térségében, megállítottak egy román kistehergépkocsit, amely a számlák szerint 3 tonna zöldséget szállított.

A szállítmány nem rendelkezett ekáer-számmal, a számlák alaposabb vizsgálata után pedig kiderült, hogy azok hamisak. Az autót mérlegre állították és megállapították, hogy jelentős túlsúllyal közlekedik, a rakomány tömege jelentősen meghaladta a 7 tonnát.

A pénzügyőrök értesítették az illetékes kormányhivatalt, amely a megtalált áru egy részének azonnali megsemmisítéséről döntött, mivel azok eredete nem volt igazolható.

Az árut kísérő hamis számlák miatt további ellenőrzéseket terveznek a környék nagybani piacain – közölte a NAV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.