Lekapcs

Piócákat fogott a NAV

7000 darab nadály, azaz lópióca lapult egy benzintankban.

2016.04.30 16:49ma.hu
FB official

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 7000 példány lópiócát találtak egy szerb rendszámú gépjárműben Röszkén. Az állatokat lefoglalták, a járművet vezető szerb férfi ellen büntetőeljárást indítottak.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú VW Passat Caravan típusú személygépjárművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. Az autó szerb sofőrje úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a jármű tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek.

A gépkocsi csomagtartójában található gyári üzemanyagtartályból – nedves textilbe csomagolva – összesen 7000 példány élő lópióca (nadály) került elő.

A szerb férfi elmulasztotta a különös szállítmány bejelentését, valamint az állatok eredetét sem tudta igazolni.

A pénzügyőrök, a lópiócákat lefoglalták és a Szegedi Vadasparkban helyezték biztonságba, a szerb férfi ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.