Gigantikus fogás

Hatalmas mennyiségű dohányt és cigarettát találtak Szigetszentmiklóson

Európában is kiemelkedő mennyiségű, illegálisan gyártott cigarettára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói Szigetszentmiklóson.

2016.04.22 11:48MTI

A NAV pénteki, az MTI-hez is eljuttatott közleménye szerint a szigetszentmiklósi gyárban és raktárban talált cigaretta a tavaly lefoglalt mennyiség többszöröse.

Múlt héten a szigetszentmiklósi rendőrök értesítették a NAV-ot egy illegális gyárról, amelyben négy és fél tonnányi dohányra és több mint 47 millió szál cigarettára bukkantak. A nyomok egy titkos raktárhoz vezettek, ahol az előzetes becslés szerint a dohányüzemi készlet háromszorosát halmozták fel.

Az üzemben dolgozó öt moldáv, illetve román állampolgárt, valamint a telephelyet bérbe adó magyar férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

A közlemény szerint az illegális dohánygyárakat általában ugyanazok jellemzik: "éjjel-nappal feketén dolgoztatott, embertelen körülmények között elszállásolt külföldiek, profi, nagy mennyiség előállítására alkalmas gépsor és titkos vidéki raktár".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.