Elosztás

A Jobbiknak van ötlete a hiányzó adóbevételek pótlására

Ezek javarésze pótolható lehetne a kaszinókból.

2016.04.04 03:30MTI

A Jobbik szerint az államkasszából hiányzó akár 450 milliárd forint adóbevétel javarésze származhatna a "kaszinóbizniszből", amely nagyságrendileg 100-200 milliárd forintos üzletág, ám abból csak mintegy 3 milliárd forint adót fizettek be tavaly - mondta Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője vasárnap telefonon az MTI-nek.

Az ellenzéki politikus budapesti sajtótájékoztatója után nyilatkozva azt mondta: a kaszinókból származó jövedelemnek nem Luxemburgba kellene "kivándorolnia" nyereségként, ahová például Andy Vajna kaszinótulajdonos vállalkozása is be van jegyezve, a hiányzó összeg inkább a magyar gazdaság fehérítését segíthetné.

Felidézte: szeptember 1-jétől, illetve jövő január 1-jétől már gyakorlatilag mindenkinek kötelező lesz Magyarországon "a taxisoktól a patyolatokig" online pénztárgépet alkalmaznia a miniszteri utasításnak megfelelően.

Elmondta: március 31. volt a határidő az adóhivatal rendszerének átalakítására, hogy "rendbe tegyék" a szerencsejáték piacot is. Úgy vélte, egy-két héten belül látszani fog, történik-e érdemi változás. Ha akkor úgy látják, hogy nincs változás, azaz Andy Vajna nem szerez be pénztárgépeket, országgyűlési határozatot nyújtanak be a miniszteri rendelet módosítására - mondta.

Hegedűs Lorántné beszámolt arról is, hogy Budapesten, a Las Vegas kaszinó előtt figyelemfelhívó performanszot is tartottak a sajtótájékoztató keretében: egy online pénztárgépet kíséreltek meg odaajándékozni a kaszinónak, azonban az vasárnap hajnalban két-három napra bezárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.