Adócsalás

Százmilliós értékben foglalt le ruhákat a NAV

Az ekáer (elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer) buktatott le egy adócsaló kereskedőt.

2016.04.01 11:57MTI

Háromkamionnyi ruhát foglalt le több mint százmillió forint értékben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - tájékoztatta a szervezet pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint az ekáer (elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer) buktatott le egy adócsaló kereskedőt. Az ekáer adatainak elemzésekor figyelt fel a NAV egy úgynevezett projektcégre, amely vélhetően más társaságok részére szerzett be és értékesített árut nagy tételben.

A cég az áfabevallásai és az ekáer-bejelentései között mutatkozó eltérések alapján vált gyanússá. Szerepe kizárólag az áru elosztása volt, így biztosítva azon adóalanyok névtelenségét, amelyek a termékeket tőle ténylegesen beszerezték, kikerülve az áfabevallási és áfafizetési kötelezettséget - írták.

Az adóellenőrök folyamatosan figyelemmel kísérték a társaság szállítmányainak útját. A hivatal helyszíni ellenőrzés mellett döntött. Három kamiont tartóztattak fel, amelyekről bebizonyosodott, hogy az általuk szállított árukat járművenként átlagosan másfél millió forint összegben jelentették le az ekáerbe, de az értékük eléri a 117 millió forintot - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.