NAV

Ezerhatszáz liter adózatlan pálinkát találtak a pénzügyőrök

A megközelítőleg 5 millió forint értékű szeszt Győr-Moson-Sopron megye egyik településén, egy szeszfőzde mögötti raktárban találták.

2016.02.13 09:22MTI

Jövedéki ellenőrzéskor 1600 liter igazolatlan származású pálinkát találtak egy szeszfőzdében a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a megközelítőleg 5 millió forint értékű szeszt Győr-Moson-Sopron megye egyik településén, egy szeszfőzde mögötti raktárban találták.

A bérfőzést végző üzem vezetője többféle származási igazolvánnyal akarta igazolni a jövedéki termékek származását, ám egyik sem felelt meg a valóságnak.

A pénzügyőrök az 1600 liter adózatlan pálinkát lefoglalták. A kiszabott bírságok összege meghaladja a 15 millió forintot - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.