Hamisítás

Olcsón koppintják a minyonokat

Majdnem 200 hamis gyerekjátékot találtak az eredeti mögé rejtve Borsodban.

2016.02.07 10:47ma.hu
NAV FB

Hamis gyerekjátékokat és ajándéktárgyakat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy miskolci és egy sátoraljaújhelyi játékboltban - írja a NAV Facebook-oldalán.

Mindkét boltnak azonos a tulajdonosa; a hamisítványokat is azonos módon helyezték el az üzletekben. Egy-egy eredeti játék mögé sorakoztatták fel a népszerű mesefigurák másolatait.

A tulajdonos ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indítanak büntetőeljárást a pénzügyi nyomozók.

A hipermarketek üzletsorain lévő játékboltokból az utóbbi években többször is foglaltak le hamis játékokat a pénzügyőrök. Talán emiatt az ügyben érintett játékboltok tulajdonosa ezúttal úgy rendezte be az üzleteket, hogy eredeti gyerekjátékok és ajándéktárgyak mögé sorakoztatta fel a hamisítványokat.

A gyermekek körében népszerű mesefigurák - minion, pókember, monster high, vagy például batman - másolatai, mintegy 300 ezer forint értékű áru minősége, jelentősen elmarad az eredetitől, többségük gyenge hamisítvány.

A játékboltokat üzemeltető cég vezetője ellen szabálysértési és büntetőeljárás is indul. Iparjogvédelmi jogok- valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt a pénzügyi nyomozók indítanak büntetőeljárást.

NAV FB


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.