Bevétel

Megnégyszerezte iparűzési adóbevételeit az elmúlt tizenöt évben Nyírbátor

A város az ipari park bővítését tervezi.

2016.02.02 18:38MTI

Az elmúlt tizenöt évben több mint négyszeresére nőtt Nyírbátor iparűzési adóbevétele, így tavaly már a város 3,5 milliárd forintos költségvetésének harmada, azaz több mint egymilliárd forint származott ebből a forrásból - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros polgármestere kedden.

Máté Antal (független) az önkormányzat által szervezett újévköszöntő vállalkozói fórumon arról beszélt, a város mára csaknem teljesen betelt ipari parkjában több nagyobb vállalkozás működik: a gyógyászati segédeszközöket gyártó dán Coloplast, a háztartási vegyi anyagokat és kozmetikai szereket készítő Unilever, a repülő-gépalkatrészeket előállító német Diehl, valamint a műanyagpalackokat gyártó olasz Serioplast és Farmol.

A város az ipari park bővítését tervezi, a szükséges közművek kialakítása már folyamatban van - közölte.

Az itt működő vállalkozások segítésére az ipari parknál központi buszmegállót alakítanak ki, és tervezik az itt működő inkubátorház második ütemű fejlesztését. E beruházásokat uniós forrásból szeretnék megvalósítani - tette hozzá.

A polgármester fontos feladatnak nevezte a várost és az M3-as autópályát összekötő, rossz állapotú útszakasz felújítását, valamint a vasúti áruszállítást segítő, tavaly novemberben létrehozott logisztikai központ és konténerterminál fejlesztését. A Nyírbátoron áthaladó nagy tranzitforgalom szükségessé teszi egy, a várost elkerülő út építését is, amelyet több ütemben, pályázati forrásokból valósítana meg az önkormányzat - fűzte hozzá.

Elmondta: az önkormányzat lakóparkokat épít az itt dolgozó munkaerő megtartására, az első ilyen beruházás már elkezdődött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.