Sokkal jobb

A kormány nem tervezi az adórendszer módosítását

A jelenleg alkalmazott arányos teherviselést eredményező rendszer, amely elismeri a legális munkavállalást, a gyermeknevelés költségeit, sokkal jobb, mint amit az IMF, az OECD vagy más nemzetközi ajánlás Magyarország számára megfogalmazott.

2016.01.18 22:00MTI

Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán arra reagált, hogy az OECD egy európai országokat vizsgáló tanulmányában progresszív adózást javasol, mert megállapítása szerint tágul a jövedelmi olló.

A 2010-ben megfogalmazott, majd 2011-től hatályba lépett adópolitika annak idején nagyon sok nemzetközi szervezet véleményével szembement, miközben ma már azt látni, hogy a legtöbb nemzetközi szervezet pontosan ezeket a lépéseket tartja kívánatosnak, így az élőmunka terheinek a csökkentését, a fogyasztási, forgalmi típusú adók súlyának növelését - mutatott rá Pankucsi Zoltán.

"Ez az adópolitika meghozta a sikereket, egy olyan gazdasági bővülésnek lehetünk szemtanúi, ami példa nélküli az Európai Unióban. Semmi ok nincs arra, hogy akár az szja, akár más adónem vonatkozásában érdemben eltérjünk a már kialakított rendszertől" - mondta a helyettes államtitkár.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.